The Sea Turtle Beach project

Het Zeeschildpaddenstrand project

Update 1 augustus 2021

6 maanden na de start van onze crowdfundingscampagne. Hartelijk dank voor alle steun en donaties!

Sommige dingen heb je eenmaal niet in de hand en we hadden niet kunnen bedenken dat enkel na een week van dit traject er een coup in Myanmar werd gepleegd.  De consequenties die het heeft voor het eiland is nog niet duidelijk en aangezien het aan de overkant ligt, is de situatie zorgwekkend.

Ook bepaalde belangen die later bekend werden en die te gevoelig zijn om online te publiceren, maken de situatie zoals die nu is onwerkbaar. Heb je gedoneerd en wil je meer informatie hierover , stuur ons een berichtje! 

We hebben de situatie zorgvuldig afgewogen, maar met pijn in ons hart hebben wij besloten dat er op dit moment niks anders opzit dan de campagne te staken. Mocht er beweging in de zaak komen, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte. 
Al het gedoneerde geld komt in ieder geval terecht bij de schildpaddencommunity op het eiland, die onder andere de nesten beschermen met hout en netten, maar zich ook inzet voor het beperken van toeristische activiteiten en licht in de avonduren. 
Voor vragen, stuur ons een bericht.
Nogmaals hartelijk dank!


Update 15 maart 2021

Met een prachtige donatie via Stichting Wings for Animals zitten we nu op 42% van het totaalbedrag. Doneren kan nog altijd, verderop staan linkjes (Paypal of Ideal).
Hartelijk dank!


Update 21 februari 2021

Superbedankt voor iedereen die tot zover heeft gedoneerd!
We hopen binnenkort uitsluitsel te krijgen over het al dan niet aanschaffen van het stukje land direct achter de duinen waar schildpadden hun eitjes leggen. De donaties dragen hier gedeeltelijk aan bij, evenals bij de aanschaf van materialen om schildpadden te beschermen in de toekomst.

Helaas hebben we het bedrag nog niet compleet. Daarom vragen we om alsnog te doneren mocht je dat nog niet hebben gedaan. 

We houden ook de politieke situatie in Myanmar in de gaten en blijven overleggen met de instanties.

Het tempo waarmee dit project gaat tot zover lijkt 'op z'n schildpads'. Maar we kennen allemaal het verhaal van de haas en de schildpad; hij die langzaam is, maar stug volhoudt, wint de wedstrijd. Dus we blijven tot op heden geloven in de spirit van de schildpad. 

Wil je doneren? Je donatie maakt gedeeltelijke landaanschaf en de aanschaf van materialen om schildpadden(nesten) te beschermen mogelijk. Scroll naar beneden. Dankjewel!

Donate directly here  with Paypal. Thank you so much! 

If you don't have Paypal, please contact us.

About the project

In short

The remote coral island of St. Martin's Island in Bangladesh is threatened by an explosive amount of tourism. 
On this island 5 out of 7 sea turtles are nesting here, all on the red list of the IUCN. 

What would you do if you would see right in front of you a piece of land might be sold to resort owners? 

Our heart cried when we saw this happening. No eye for the turtle nest just behind the dune of the piece of land (+/- 750m2). 

Only calculating and taking selfies. And of course, everybody is different. But hello, we talk about a super vulnerable and endangered species who - when looking for a nesting place - are scared off by loud music and big lights...

 

Any way; to prevent this, we want to collect before 20th of February 2021 (delayed and still possible to donate!) an amount of 7.000,- euro to purchase the land!

The land owner gave us until that date to arrange this. After that, our plan is to work together with the local community on protecting the living space of the sea turtles and organise several projects on local and global issues. 

Help us to make this possible! 

^^ Six nests, just behind the dunes ^^

What's next

That's why we started a crowd funding project. This is the only possibility to collect the money for the advanced payment 

We work together with a lawyer and an NGO, so it is pretty serious. 

When the advanced money is paid, we can start and build further. We will actively protect the sea turtles and organise small scale projects together with the local community!

Projects, like:

- workshop or gear to protect the sea turtles
- facilitating researchers/artist who will work on  local and global issues (like sea level rising, diversity, equality)
- workshops with children of the island
- project to help the local hospital with more equipment etcetera. 

 

How can you help?

With purchasing on our webshop and the Etsy shop. The full amount will go to our Sea Turtle Beach project. 

But also by donating on Paypal (scroll up for the button). 

If you cannot afford a donation, please share this page as much as you can with your friends and family!

Contact

Do you have questions or other suggestions about sponsoring/funding on very short term, leave us a message. Thank you so much for helping us! 

Donate instantly by Paypal:

Donate by purchasing from Etsy.com

Doneer direct hier met Paypal. Superbedankt!

Heb je geen Paypal, maar wil je met Ideal doneren? Klik hier.

Over het project

In het kort

Het afgelegen koraaleiland St. Martin's Island in Bangladesh wordt bedreigd door explosief toenemend toerisme. 
Op dit eiland nesten 5 van de 7 zeeschildpadden, allemaal op de rode lijst van de IUCN


Wat zou je doen als je voor je neus ziet dat een stuk land dreigt verkocht te worden aan resort eigenaren? 

Ons hart huilde toen we dit tafereel aanschouwden. Geen oog voor het schildpaddennest, direct achter het duin van het stukje land (+/- 750 m2). Alleen maar de meters calculeren en selfies maken. Ja, ieder zijn ding. Maar hee, hallo, het gaat hier om super kwetsbare en bedreigde diersoorten die - bij het zoeken naar een plek om te nesten - worden weggejaagd door harde muziek en grote lichten... 

In ieder geval; om dit te voorkomen willen wij voor 20 februari 2021 (vertraagd en nog steeds mogelijk om te doneren!) een bedrag van 7.000,- euro inzamelen en het stukje land aanschaffen!

De landeigenaar heeft ons tot dat moment de tijd gegeven om dit voor elkaar te krijgen. Vanaf daar is het plan om samen met de lokale community de zeeschildpadden veilig te laten broeden en projecten te organiseren, omtrent lokale en globale uitdagingen van vandaag de dag. 

Help ons om dit mogelijk te maken!

^^ Zes nesten, net achter de duinen ^^

What's next 

Daarom zijn wij een crowdfunding campagne gestart. Dat is nu de enige mogelijkheid om het voorschot te kunnen betalen.

We werken samen met een advocaat evenals een NGO, dus het is enorm serieus.  

Wanneer het voorschot is betaald, dan kunnen we vanaf daar starten met verder bouwen en zullen we er samen met de lokale bevolking actief zeeschildpadden beschermen en kleinschalige activiteiten organiseren!

Activiteiten, zoals:
- workshops of spullen om zeeschildpadden te beschermen
- onderzoekers/kunstenaars een maand lang te faciliteren om te werken aan lokale en globale issues (zeespiegelstijging, diversiteit, gelijkheid)
- workshops voor kinderen op het eiland
- project om voorzieningen in het ziekenhuis op het eiland te verbeteren etcetera

Hoe kun je helpen?

Met de aanschaf van onze producten in de webshop. Het volledige bedrag gaat naar het Zeeschildpaddenstrand project. 

Maar ook door te doneren via Paypal of Ideal (button bovenaan deze pagina). 

Als je op dit moment geen donatie kunt doen, dan help je ons ontzettend door deze pagina te delen met je vrienden en familie!

Contact

Mocht je vragen of andere suggesties hebben wat betreft sponsoring/subsidies op zeer korte termijn, laat dan hier even een berichtje achter. Bedankt voor het meedenken!

Doneer direct via Paypal:

Gebruik je liever Ideal, klik hier.

Of doneer door een product uit onze webshop aan te schaffen: