Webshop >

Welkom op onze webshop,
waarop wij met liefde producten met een verhaal aanbieden.


Wat is een Gamcha?

^^^ Rode Gamcha ^^^

^^^ Zwarte Gamcha ^^^

Wat is een Gamcha?

Gamcha (of Gamucha) is een traditionele katoenen doek, vooral gemaakt in India of Bangladesh. Maar ook in Zuid- of Zuidoost Azië komen ze voor.

Naast de oorspronkelijke gamcha verkopen wij ook producten, zoals tassen en accessoires. Deze zijn ontworpen door Reina en handgemaakt.

Hoe is het ontstaan?

Sinds Reina haar eerste bezoek aan Bangladesh is ze helemaal verkocht aan de gamcha. Adil gebruikte de gamcha van jongs af aan. Het is erg veelzijdig; te gebruiken als sjaal, omslagdoek, laken of handdoek. De Gamcha's zijn met de hand gemaakt door middel van lokale,  ambachtelijke weeftechnieken.

Over onze webshop

De gamcha's op de Moment of Joy webshop:

  • gemaakt van 100% katoen
  • afkomstig uit Kushtia, Bangladesh
  • wij adviseren ze met de hand te wassen
  • wanneer je de eerste keer wast kan er wat kleurverlies optreden omdat alles handgemaakt en erg puur is
  • wij hebben deze gamcha's speciaal geselecteerd op kleur en kwaliteit
  • alle andere producten zijn ontworpen door Moment of Joy 
  • Vaak hebben wij maar één product (of een paar) van een bepaalde kleur in onze collectie. Vind je een specifiek product mooi? Wees er dan snel bij!

Over Kushtia in Bangladesh


Kushtia is een cutureel 'centrum' in Bangladesh; filosoof en muzikant Fakir Lalon Shah (1774-1890) kwam daar vandaan, een belangrijke Baul uit het Bengaalse gebied.
Bauls zijn beoefenaars van een specifieke filosofie, ze maken muziek en vertellen mystieke verhalen door rond te trekken. Tien procent van onze opbrengst gaat naar de lokale community in Kushtia, Bangladesh die onder de armoedegrens leven. Het zal worden besteed aan bijvoorbeeld voedsel, onderhoud of medicijnen. 


Interesse in onze producten?

Momenteel hebben we nog geen fysieke verkooppunten van ons merk in Nederland.
Ben je geïnteresseerd in de verkoop van onze producten in je winkel? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Retourneren

Heb je een product besteld, maar ben je niet tevreden? Retourneren kan indien het product ongebruikt en onbeschadigd is.
Klik hier voor meer informatie.