Webshop >

Your Slow Lifestyle must haves
_____________


Welkom op onze webshop, waarop wij met liefde producten met een verhaal aanbieden.

Vanaf 2021 zamelen wij geld in voor ons Zeeschildpaddenstrand project!
Bedankt voor je steun!

^^^ Rode Gamcha ^^^

^^^ Zwarte Gamcha ^^^

^^^ St. Martin's Island ^^^

Over onze webshop

De gamcha's op de Moment of Joy webshop:

  • gemaakt van 100% katoen
  • afkomstig uit Kushtia, Bangladesh
  • wij adviseren ze met de hand te wassen
  • wanneer je de eerste keer wast kan er wat kleurverlies optreden omdat alles handgemaakt en erg puur is
  • wij hebben deze gamcha's speciaal geselecteerd op kleur en kwaliteit
  • alle andere producten zijn ontworpen door Moment of Joy 
  • Vaak hebben wij maar één product (of een paar) van een bepaalde kleur in onze collectie. Vind je een specifiek product mooi? Wees er dan snel bij!

Wat is een Gamcha?

Gamcha (of Gamucha) is een traditionele katoenen doek, vooral gemaakt in India of Bangladesh. Maar ook in Zuid- of Zuidoost Azië komen ze voor. Ze zijn perfect voor de Slow Lifestyle, omdat ze voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn, zoals een sjaal, handdoek, hammam doek of sarong! Onze gamcha's komen uit Bangladesh. 

Naast de oorspronkelijke gamcha verkopen wij ook producten, zoals tassen en accessoires. Deze zijn ontworpen door Reina en handgemaakt.

Hoe is het ontstaan?

Sinds Reina haar eerste bezoek aan Bangladesh is ze helemaal verkocht aan de gamcha. Adil gebruikte de gamcha van jongs af aan. Het is erg veelzijdig; te gebruiken als sjaal, omslagdoek, laken of handdoek. De Gamcha's zijn met de hand gemaakt door middel van lokale,  ambachtelijke weeftechnieken. Vanaf nu steun je met je aankoop het Schildpaddenproject! Klik hier voor meer informatie. 


In 2021 bezochten we St. Martin's Island, een afgelegen en enige koraaleiland van Bangladesh. Hier zagen we zeeschildpaddennesten op het strand en na een gesprek met locals kwamen we erachter dat toerisme de schildpadden enorm bedreigen. Door kampvuren en harde muziek durven ze niet meer op de stranden te komen. En dat terwijl de eieren ook al bedreigd worden door straathonden of stropers.

Toen we hoorden dat land te koop stond en we zagen dat dit bijna werd verkocht aan mensen die er een resort op wilden zetten, huilde onze harten. 
Vanaf dat moment ontstond het Zeeschildpaddenstrand project!

Met de aanschaf van onze webshopproducten kun je ons helpen om het land direct achter het strand aan te schaffen, evenals ons van inkomsten te voorzien zodat wij projecten kunnen organiseren rondom bewustzijnsontwikkeling, kunstprojecten (zoals een ArtCamp of Artist in Residency), onderzoekers uit kunnen nodigen of workshops voor de kinderen kunnen organiseren. 

Doneer direct (Paypal of Ideal): 


Interesse in onze producten?

Momenteel hebben we nog geen fysieke verkooppunten van ons merk in Nederland.
Ben je geïnteresseerd in de verkoop van onze producten in je winkel? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Retourneren

Heb je een product besteld, maar ben je niet tevreden? Retourneren kan indien het product ongebruikt en onbeschadigd is.
Klik hier voor meer informatie.